1 Kasım 2014 Cumartesi

Ayva Mideyi Güçlendiriyor



Ayva Mideyi Güçlendiriyor

Bol vitamin içeren ayvanın, çiğ yenilmesi tavsiye edilmiyor. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygun görülüyor. Ayva, ishal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Karaciğer tembelliğini giderir.

Safra akışını sağlar. Çarpıntıyı dindirir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır. Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler. Vücudun gelişmesine yardım eder. Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Egzama kaşıntılarını ve basurun doğurduğu şikayetleri giderir. Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder