Aradığınızı Bulacaksınız...

ev yapımı zencefil şurubu nasıl yapılır

ev yapımı zencefil şurubu nasıl yapılır

Evet lezzetli bir zencefil şurubu evde nasıl yapılarbilir. özellikle tadı bizim damağımıza uygun değilse bu kökün.. Lazım olan şey yaş veya kuru zencefil yaşını bulamadı iseniz kurusuda olur illa yaş olmasına gerek yok. Yaş olanı kabuğunu soyup doğruyoruz kuru aldı iseniz bir gün suda bekletip doğruyoruz.
Zencefilimizin kabuğunu soyduktan sonra ince fileto halinde dilimliyoruz
Şeleri içine daha iyi alabilmesi için zencefilimizi çok kalın kesmiyoruz çok incede dilimlemiyoruz resimde gördüğünüz kalınlık ideal. Bundan sonraki aşamada çukur bir tencerinin içerisine koyup 2 su bardağı şeker

ilave ederek2-3  saat bekletiyoruz ..Kabak tatlısı yapar gibi bir uygulama şeker zencefilin suyunu salmasını sağlıyor... Zencefilin suyu iyice çıktıktan sonra zencefil taneleri süzülerek alınabilir. Benim tercihimde bu..
Sonra isteğe göre Armut ve elma eşliğinde kaynatabiliriz tabi 4 su bardağı su ilave ederek. Biz armutla kaynattık. Farklı tropikal meyvelerde kullanılabilir.. .yada kuru meyveler Çeşitlendirmeye oldukça açık sağlık içeren bir tarif. tadıda çok hoş kışın çocuğunuz severek içecek

Share on Google Plus

About İbrahim Can Gezer

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder